понедељак, 12. мај 2014.

Nekretnina na periferiji ili centar grada


Nekretnina na periferiji ili u centru grada


Odabir  nekretnine je jedna od jako važnih odluka i većih investicija, jer pravi izbor nekretnine treba da bude odgovarajući i da opravda uloženo.

Da li odabrati nekretninu u centru grada ili na periferiji? 


Odgovor bi trebalo potražiti u zahtevima  svakog  vlasnika nekretnine osobno. Nekretnine na periferiji i u centru imaju svoje prednosti i specifičnosti,

  • dostupnost nekretnine bitnijim objektima
  • saobraćajna povezanost sa ostalim delom grada
  • prometna lokacija ili ne
  • površina prostora oko nekretnine, terasa ili dvorište


Nekretnine u centru grada

Nekretnina u centru grada može da pruži dostupnost svim bitnijim objektima tipa pošta, banka, zdravstveni centri, sportski objekti i objekti raznih drugih namena, nalaze se u blizini stana, kuće i  malo vremena je dovoljno da bi se do njih došlo. Objekti ovih namena koji su bitni za svakodnevne aktivnosti preporučuje se osobama koje imaju  potrebe za objektima. Gradska naselja Liman, Grbavica, Rotkvarija nalaze se u užem delu centra grada i veliki broj objekata različitih namena nalaze se u neposrednoj okolini nekretnine.


Faktori koji utiču na izbor lokacije


Prevoz do željene destinacije, javne gradske i autobuske linije mogu biti jedan od faktora za izbor odredjenje nekretnine u centru grada odn. naselju. Blizina glavne železničke stanice, ili lokalne autobuske stanice, kao i saobraćajne veze sa ostalim delovima naselja, putevi, mogu biti jedan od faktora za izbor.

Pojedini  delovi grada mogu biti sa manje ili više buke. Kod odabira nekretnine obratiti pažnju da li se u blizini nalaze industrijski objekti, gradski prevoz, škola, tržni centri  ili slično. Pojedine ulice u centru grada Miše Dimitijević, Jovana Cvijića, Dositejeva, Majevička  nalaze se  u centru grada i veoma su popularne destinacije kod izbora nekretnine zbog svoje pristupačnosti centru i mirnom kraju.

Nekretnine na periferiji grada


Nekretnine na periferiji grada se prvenstveno preporučuju osobama koje žele da imaju sopstveni prostor, i daleko su od buke i gradske vreve. Objekti na periferiji  tipa kuće i male stambene zgrade imaju veći prostor oko objekta, bašte ili dvorišta . Kupovinom nekretnine u na perferiji dobija se veća udaljenost od važnijih objekata u gradu i ovakav tip objekta uglavnom biraju osobe koje svojim svakodnevim aktivnostima nemaju potrebu za blizinom različitih objekata. Periferija grada sa druge strane može da ponudi veliki prostor, boravak u prirodi, uredjenje okoline po sopstvenim afinitetima.

Poznati delovi grada na periferiji odn prigradska naselja su  u Novom Sadu Stepanovićevo, Ledinci, Bukovac, Temerin, Kisač, Sremski Karlovci i dr.

Izbor  nekretnina trebalo da bi da zadovljava vlasnikove želje i afinitete. U odredjenom trenutku odabir nekretnine trebalo bi da ispunjava odredjene uslove i time omogući dobar izbor i kvalitetan životni prostor.



3 коментара:

  1. Oduvijek sam živjela u centru grada, no sad vidim da je previše prometa i buke, želim se sa obitelji preseliti na periferiju

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман29. март 2018. 02:51

    Mali stanovi, posebno garsonjere u Novom Sadu su apsolutni hit na tržištu. Sve je teže nači garsonjeru na Bulevaru ili Novoj Detelinari. O ovom trendu i fenomenu možete više pročitati u ovom veoma korisnom blogu http://www.solis-nekretnine.com/blognekretnine/garsonjere-najtrazenije-nekretnine-u-novom-sadu-36.html

    ОдговориИзбриши
  3. Ukoliko kupujete neki stan ili garsonjeru za lizdavanje ona mora da bude u centru grada. Ako hoćete kuću radi bekstva od gužvi onda periferija.

    ОдговориИзбриши