петак, 15. март 2024.

Šta je ekskluziva u ponudi agencija za nekretnine?




Pronalaženje savršenog doma može biti stresno i izazovno pogotovo onih koje su sakrivene u ponudi. Ili tačnije rečeno u ponudi ih ima samo jedna agencija i zato su ekskluzivne nekretnine.

A baš te, po nekom nepisanom zakonu, su one koje tražite da biste rešili svoje stambeno pitanje.

Zato ako želite nekretninu koja odgovara vašim potrebama i budžetu, ali takođe i ne želite da se izgubite u moru oglasa potražite one sakrivene ili bolje rečeno nevidljive na prvo gledanje.

Ekskluziva tajnu skriva

Čovek je i biće misterija. Prepun tajni. A u oblasti nekretnina tajne više nisu tajne. Samo su malo više skrivene i često ne prenaglešene. Ako tražite nešto što ne nude sve agencija za nekretnine otkrićemo vam koje tu nekretnine.

Tu na scenu stupaju ponude agencija za nekretnije koje se podvode pod ekskluziva. Ovaj koncept pruža kupcima jedinstvenu prednost i može vam pomoći da isprednite konkurenciju u trci za idealno stanište.

Šta tačno znači "ekskluziva" u nekretninama?

Ekskluzivna nekretnina je ona koju ekskluzivno zastupa jedna određena agencija.

To znači da agencija ima ugоvor sa vlasnikom nekretnine i jedina ima pravo da je promoviše i prodaje potencijalnim kupcima.

Evo primer jednog pojedinačnog oglasa koji je ekskluziva:



Često se ovaj pojam meša sa luksuznim nekretninama, ali nadamo se da će ovo pojašnjenje biti dovoljno da znate šta da očekujete kod nekretnina koje su ekskluziva.

Prednosti traženja nekretnina "iz ekskluzive" za kupce:

  • Nije viđena nigde drugde: Ekskluzivne nekretnine se često ne reklamiraju javno, pa ih verovatno neće biti lako naći drugde. Ovo vam daje prednost u odnosu na druge kupce koji možda traže slične nekretnine.
  • Brže ažuriranje informacija: Agencija koja zastupa ekskluzivnu nekretninu ima najaktuelnije informacije o njoj, uključujući cenu i status.
  • Potencijalno povoljnije pogodbe: Vlasnici nekretnina koji sarađuju sa agencijama na ekskluzivnoj bazi ponekad su otvoreniji za pregovaranje o cenama i uslovima jer žele brzu prodaju.
  • Lakša komunikacija: Komunicirate direktno sa agencijom koja ima stručno znanje o nekretnini i može vam pružiti sve informacije koje su vam potrebne.

Kako pronaći nekretnine "iz ekskluzive"?

  • Kontaktirajte više agencija za nekretnine: Obavestite ih o svojim zahtevima i interesovanju za ekskluzivne ponude. Nikad se ne zna. Možda baš ona prava nekretnina čeka na vas.
  • Pretražite sajtove agencija za nekretnine: Neke agencije ističu ekskluzivne nekretnine na svojim sajtovima. Proverite pored svakog pojedinačnog oglasa da li ne postoji odrednica ekskluziva.
  • Pitanje ne boli: Ne ustručavajte se da pitate agenta da li imaju ekskluzivne nekretnine koje bi odgovarale vašim kriterijumima. Jer to je win win opcija i za kupca i za prodavca.

Zaključna reč

Ekskluzivne nekretnine mogu biti odličan način da pronađete savršen dom i isprednite konkurenciju. Uz saradnju sa iskusnim agentima za nekretnine, možete ostvariti svoje snove o nekretninama brzo i efikasno.

Slika: https://www.pexels.com/photo/white-concrete-building-1838640/

2 коментара:

  1. Анониман15. март 2024. 17:43

    korisno! nisam razmisljao o ekskluzivi na taj nacin vec kao nesta ekstra, skupo, drugacije..

    ОдговориИзбриши
  2. Ekskluzivu, po nekoj pristojnoj ceni, treba zaista "ubosti". Ali, ono što kažu - ako je suđeno, čekaće baš vas.

    ОдговориИзбриши